Annons

9 oktober 2012

Hur gick det egentligen med min forskning kring fänkålen...?

I förra veckan slängde jag in en fråga på min status på facebook angående den fantastiskt häftiga grönsaken fänkål! Jag har aldrig ätit det förut [eller nu har jag juh det men innan.. ja ni fattar] så jag undrade vad man gör med den, hur varför och när. Således fick jag totalt 17 svar inklusive Bonnies kommentar om att fänkål typ är oätligt. Hur som helst gjorde jag slag i saken och valde att koka en fisksoppa med grönsaker och då däribland fänkål:
 
Visst ser den nyttig ut! man känner sig så hälsosam när man har den i kundkorgen i affärn


Nå, hur blev det då? Sagolikt gott! Faktiskt en av de godaste sopporna jag ätit. Jag åt upp allt. Sjukt med tanke på att det var 400 g lax i.....

Jag fräste fänkål med morot, vitlök och paprika fint strimlande i rapsolja, tillsammans med dillfrön, lite lite tandoorikrydda, gurkmeja och en uns paprikapulver, kanske lite curry men jag minns inte. Hällde på en burk hela tomater och puffade i en fiskbuljongtärning.

Bubbel bubbel koka tills grönsakerna var nästan mjuka och vips i med laxen skuren i tärningar. Koka lite till. Klart!

Jag gjorde samma soppa fast utan lax då jag hade haft all lax i den förra och det smakade typ lika gott!

Slutsats: Fänkål rockar! Dessutom ska den tydligen främja mjölkproduktion för ammande, fint mannen! Som att jag skulle behöva det. Inte. Men ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons