Annons

16 maj 2009

Tänk att jag oxå en dag skulle bli vuxen och köpa en villa!

"...flyttat till ett hus som är öppet fräscht och ljust...."

Lite funkis, lite renovering och om en månad flyttar vi in i vårt nya hus!

Renoverad villa om 180 kvm i attraktivt område. 6 RoK. Bergvärme.

Med "renoverad villa" menar de att alla stora tråkiga grejer är gjorda såsom , dränering, tak och fönsterbyten.

Välkommen till denna väldisponerade villa, beläget i ett lungt villaområde. Många stora renoveringar är gjorda såsom dränering, tak, kök och fönster. Bergvärmen är installerad (-07). Huset har 6 RoK varav 5 är möjliga sovrum. Stor och plan trädgårdstomt. Nära till pendeltåg, bussar, affärer och skolor. Mycket barnvänligt.

Objekttyp: 1 familjs friliggande
Rum: 6
Boarea: 124 kvm
Biarea: 56 kvm
Tomtarea: 1 204 kvm
Driftkostnad: 32 253 kr / år
Pris: 1 525 000 kr som utgångsbud

INTERIÖR
Antal rum
6 varav 5 sovrum
Boarea
124 m²
Biarea
56 m²
Rumsbeskrivn.


-- ENTRÉPLAN --

HALL:Rymlig hall med garderob. Plastmatta och ljusa väggar.

Rymlig stämmer nog men ljusa väggar? Blåa. Vackert matchande blå plastmatta som sett sina bästa dagar.

KÖK:Smakfullt och praktiskt kök från HTH som är renoverat 2005. Rymlig matplats med rum för 6-8 personer. Köket har ljusa skåpluckor och bänkskiva i laminat. Infälld spishäll, diskmaskin samt rostfri micro och ugn. Även spisfläkten, kylen samt frysen är i rostfritt.

Köket är helt okej. Trots den spygröna färgen bakom spisfläkten men grunden är gjord så det behöver bara filas till. Häftigt nog är det inte kaklat utan man har använt borstad aluminium på väggarna. Lättstädat, det gillar vi. Här finner vi oxå husets enda snygga tapet som en fondvägg.

VARDAGSRUM:Stort vardagsrum med parkettgolv och en härlig öppenspis. Här finns utgången till balkongen som har västerläge.

Parketten måste slipas, öppna spisen saknar kassett och väggarna är helt hysteriskt blå. Sen har vi balkongen. Haha! Det som finns kvar av den. Det ser lite ut som om någon blev hungrig och tog en tugga i ena hörnet. Det måste gjutas om såklart. Efter att man har sanerat bort all mossa.

SOVRUM 1:Sovrummet har laminatgolv och ljusa väggar.

Detta är idag ett barnrum och belamrat av lego, bilar, spiderman och ja ni hajar nog. Svårt att ha någon uppfattning. Det kan i princip vara hur illa som helst eller hur bra som helst. Jag lever ju mitt glada, posetiva liv så jag räknar med att det är bra!

SOVRUM 2:Sovrummet har en stor garderob samt utgång till balkongen som har västerläge. Heltäckningsmatta och ljusa tapeter.

Vårt framtida sovrum. Som sagt ljusa tapeter med små blommor på a la 90-tal kitch. En förtjusande spylila sliten matta fulländar detta rum. Ska bli ytters spännande att gå på skattjakt under mattan och se vad som döljer sig där.

SOVRUM 3:Sovrummet har laminatgolv och ljusa tapeter. Garderob.

Innerdörren är borta. Det får bli Desmonds rum. Perfekt, då kan han inte smälla i dörren när han växer upp och in i trotsåldern.

BADRUM:Badrum med plastmatta och våtrumstapet. Ett fönster ger ljus. Duschkabin och tvättho.

Här blir det verkligen intressant. För det första är det fuktskadat och det finns med i besiktningen. För det andra är det påskgult. Det känns lite som att kliva in i en gigantisk äggula. Uppskattningsvis från sent 70-tal. Tack gode gud att det är en våtrumstapet. Tvätthon är bajsbrun. Mörk bajsbrun. Vad jag ska hitta på med den tills vi kan renovera gör mig fortfarande lite trött. Duschkabinen skulle lika gärna kunna hänga på en lina över en alptopp. Men den funkar tills vidare.

-- SOUTERRÄNGPLAN --

SOVRUM 1:Sovrummet har heltäckningsmatta och röda väggar

Vad är det med dessa människor och heltäckningsmattor??? Delar av innertaket är kreativ målat i grönt. (Hjälp!)

SOVRUM 2:Stort sovrum med utgång till tomten. laminatgolv och lila tapeter.

Sovrum? Det är lika stort som vardagsrummet! Det blir tillsvidare ett matrum. Vi ska få ärva Addes föräldrars matsalsbord för 12 personer. Det kommer fylla ut bra.

ÖVRIGT:I övrigt finns i detta våningsplan följande:
- Garage Det var prylar, påsar och skräp från golv till tak så det ska bli en rolig överraskning att få se hur det egentligen ser ut.
- Tvättstuga Fräsha maskiner, tror jag men det fanns iallafall mycket plats för att hänga våttvätt.
- Pannrum Gröööönt, det är det enda jag minns, och gamla ICA-kassar.
- Wc Toastolen var inte ens inkopplad och det saknades handfat och ja allt annat. Förutom damm.
-Matkällare Gröööönt e sköööönt. Vem har valt denna gröna färg??

-- ALLMÄNT OM OMRÅDET --

Detta är ett lungt villaområde beläget mitt emellan Ösmo Centrum och pendeltågstationen. Det är således nära till affärerna, pendeltågen, bussar och skolor. Inte att förglömma så finns det stora strövområden samt populära Körunda golfklubb inom rimligt avstånd.

Nu blir det ännu närmre pendeln men hyreshusen ligger i vägen och sållar bort allt oljud. Perfekt! Tack Nynäshamnsbostäder!

BYGGNAD
Byggnadstyp
1-plansvilla med souterrängplan
Byggnadsår
1965
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong / lättbetong
Stomme
Betong
Fasad
Tegel + trä
Fönster
3-glas + 2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. Plåtarbete
Lackerad plåt
Uppvärmning
Bergvärme / Öppenspis


Övrigt
- Balkong med västerläge.

- Radonmätning utförd 2008 med ett medelvärde på 60 bq/m3. Gränsvärdet är 200 bq/m3.- Larm finna att överta ( 880 kr / kvartal)
- Större renoveringar som är gjorda:
Taket är bytt år 2000
Ny dränering 2003
Bergvärmen är installerad 2007.
Nya energiglas fönster 2005
Köket renoverat 2005.

1204 m², friköpt, Trädgårdstomt


Vi kommer att ha det så förbannat tufft ekonomiskt det närmsta halvåret. Men det är värt att äta knäckebröd ett tag med tanke på vilket kap vi gjort. Tyvärr var bilderna kopieringsskyddade annars hade jag lagt in en bild på underverket.

På tisdag ska vi till banken igen och fixa med handpenning och annat trevligt.

Jag nyper mig själv lite då och för att försäkra mig om att jag faktiskt är vaken.

Ikväll blir det middag och Eurovision på Munins väg med päronen. Men först ska jag och Des ut och fota lite i vårgrönskan!


2 kommentarer:

  1. Grattis Grattis till huset. Då väntar hela mammagruppen spänt på att få komma på fika i slutet av sommaren. ;) Kram Lina

    SvaraRadera
  2. hmmm...känns som att du ska flytta in i samma område som jag har bott i mina första 20 år av livet! Det kommer bli kanon!
    Grattis!

    SvaraRadera

Annons