Annons

3 januari 2016

Piff och pyssel

Då jag av okänd anledning fick värsta knäppen när jag tog ner julpyntet och mer eller mindre ville göra om allt hemma, eller ja allt utom köket då jag är supernöjd med det och matdelen. Men hallen som också är en del av köket är en sorglig historia. Jag ville som sagt ha en snygg tapet för att dels markera att det är hall och inte kök men jag och min sambo kommer verkligen inte överens. Jag vet att han i slutändan skulle ge sig och låta mig få det jag vill ha men det känns fel att inreda hela vårt hus efter mitt tycke och köra över honom jämt.

Så nu får jag tänka om och har istället fastnat för betong! Det enda sambon hade att invända var hur jobbigt det blir att spackla i vardagsrummet där vi har väv men jag tror innerligt att detta kan vara lösningen! För när man gör betong-imitation så spacklar man med rullspackel och sedan jobbar man det rufsigt och slitet med spackelspade, sen antingen målar man det med klarlack eller med supermatt grå färg. Vilket innebär att man inte slipar alls! Winning! Det blir en fondvägg i "betong" bakom tvn och de nya högre hyllorna under tvn. Nu har vi tagit bort allt då minsta lilla man gör kaos med alla våra tekniska prylar. Jag tänkte fylla lådor nertill i hyllorna med barnens gemensamma leksaker, typ tågbanan, klossarna, duplot osv.

Tänkte sedan helt sonika skita i att väv är det fulaste som finns och bara måla över den med vitt och sedan sätta våra största tavlor över där det finns fula hål.

Ett krux är att vi egentligen skulle behöva slipa golvet i vardagsrummet som är slitet och fult då förra ägaren hade en superstor hund som lämnat spår överallt. Men med tre småbarn känner jag att det inte är någon mening med att slipa om golv som ändå kommer bli förstörda igen.

Jag tog bort de trötta tråkiga fönsterlamporna oxå. Där har jag ingen bra lösning för vad vi ska ha istället. Vi måste ju ha något annat ljus än en tråk-medelsvensson-lampfot-skärm-lösning men jag vet inte vad.




Till väggen i hallen kan det bli en mörk tät grå, hade helst haft en grafisk svartvit tapet men som sagt så kommer vi inte överens. Någon färg eller mönster som bryter av måste vi ha och det ganska snart då de nya hallhyllorna/krokarna ska upp så att vi slipper ha alla vinterkläderna på golvet typ. Jag ska gooola på inspo-bilder målad hall så kanske jag kan få sambon att acceptera något annat än vitt.

:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons